t f
^

Tour du Nuit

Philippe Gilbert en Bernard Hinault hebben in België en Japan de Nuit du Tour geïntroduceerd. De Tour de France probeert zo haar internationale profiel te promoten in het buitenland. De vijfvoudige Tourwinnaar reisde naar Tokyo om in samenwerking met de Japanse sportzender J-Sports het parcours van 2012 te introduceren bij de Japanse wielerliefhebbers. J-Sports is al jaren de vaste partner van A.S.O. in Japan en zendt de Tour de France sinds 1999 uit in het Aziatische land.

Afgelopen vrijdag nam Philippe Gilbert deel aan de Nuit du Tour in Luik. Het evenement is bedoeld om het parcours van de Tour onder de aandacht te brengen bij de locale bevolking. De plaatselijke wielerliefhebbers konden samen met Gilbert het parcours van de Tour proloog verkennen en inaugureren. De avond werd afgesloten met een spetterende lichtshow op de façade van het Provinciaal Paleis.

De Tour gaat op 30 juni van start in Luik met een proloog, gevolgd door 20 ritten. De Tour gaat voor de tweede keer van start in Luik. De laatste keer was in 2004 toen won Fabian Cancellara de 6.1 kilometer lange proloog voor Lance Armstrong en José Ivan Guitierrez.

Share