t f
^

France Television chauffeur veroordeeld

De Tour de France is een mooi maar ook een gevaarlijk evenement. Dat blijkt  uit een uitspraak van de rechtbank in Middelburg. De rechtbank achtte een chauffeur van de Franse televisie schuldig aan het veroorzaken van een ongeval nadat hij in slaap was gevallen. Het voorval vond plaats in de Tour de France van 2010 tijdens de eerste rit. De 47-jarige chauffeur was op weg van Rotterdam naar Brussel en viel op de Oude Rijksweg te Rilland, gemeente Reimerswaal in slaap waardoor hij van de weg afraakte en een rechts in de berm geparkeerde auto aanreed. Rilland ligt op nog geen twintig kilometer van de woonplaats van Johnny Hoogerland, Yerseke. De Zeeuw werd ruim een jaar later aangereden door een chauffeuse van France Television in de rit naar Saint-Flour. Een bizar toeval.

Voor het slachtoffer van de aanrijding in Rilland zijn de gevolgen ernstig. Zij was ten tijde van de rechtszitting nog steeds niet volledig hersteld van haar letsel. De chauffeur van de Franse Televisie werd een straf opgelegd van € 500,-.  Tevens veroordeelde de rechtbank de verdachte tot een ontzegging van de bevoegdheid om motorrijtuigen te besturen voor de duur van 1 jaar.

Share