t f
^

De Giro d’Italia rapporteert goede cijfers

Het organisatiebureau van de Ronde van Italië RCS Sport heeft tijdens de Sportel in Monaco de Giro d’Italia ‘nieuwe stijl’ gepresenteerd. De presentatie werd bijgewoond door de winnaar van Milan-Sanremo en vice-wereldkampioen Matthew Goss, Alexandre Vinokourov en Filippo Pozzato. De presentatie is enorm belangrijk omdat op de Sportel de belangrijkste beslissingmakers in de televisiebranche aanwezig zijn en tevens de uitzendrechten worden verhandeld en vaak nieuwe deals gesloten worden.

RCS Sport rapporteerde op de Sportel een toegenomen interesse in de drieweekse Italiaanse rittenkoers. “We zien een grotere internationale interesse in onze wedstrijd met dank aan de RAI die via hun uitgebreide netwerk onze beelden distribueren. De additionele marktwaarde die hierdoor gecreëerd is, vind je niet alleen terug in de traditionele wielerlanden meer ook in de opkomende markten,” klinkt het uit de mond van de CEO van RCS Sport Giacomo Catano.

In 2011 heeft de Giro d’Italia zich ontegenzeggelijk neergezet als een wereldwijd televisie-evenement dat op een multiplatform beschikbaar is. De live televisie-uitzendingen worden in 168 landen beschikbaar gesteld waarbij het potentiële bereik 800 miljoen televisiekijkers bedraagt op vijf continenten. Vooral Eurosport speelde en belangrijk rol in de doorontwikkeling van de Giro. Het grootste multimedia sportplatform in Europa zond het afgelopen jaar 10% meer Girobeelden uit in 74 landen in Europa en Azië met een totaal bereik van 33 miljoen televisiekijkers.

Ook de RAI rapporteerde een grotere interesse in de wedstrijd. In totaal zond de RAI op haar verschillende uitzendkanalen 184 uur Girobeelden uit en bereikte daarmee in totaal 115 miljoen televisiekijkers. Veel meer dan in andere jaren. Op RAI Sport 1 digitaal werd een stijging van +66% gemeten.

“De Giro kan volgend jaar in meer dan 160 landen live gezien worden. Dit is het bewijs dat de Corsa Rosa overal ter wereld in het hart van de mensen zit. Het doel is om 300 miljoen mensen te bereiken met de wedstrijd. We kunnen zo bij een groot wereldwijd publiek een rol spelen en onze publieke taak volbrengen als staatszender. Het is uiterst interessant voor onze taal, cultuur en voor Italië,” aldus vervangend algemeen directeur van de RAI Gianfranco Comanducci.

De Ronde van Italië gaat op 5 mei van start in het Deense Herning, de geboortestad van Bjarne Riis. Afgelopen week werd het routeschema van de Giro per ongeluk al online gezet en lekte de route voor 2012 dus voortijdig uit. De officiële presentatie van de route volgt komende zondag.

De Deense stad Herning is de meest noordelijke start in de historie van de wedstrijd en is een analogie voor de nieuwe doelen die RSC Sport zich voor 2012 heeft gezet door onder andere de televisiebeelden nog meer te verweven met internet en verschillende social media-toepassingen. De Giro d’Italia 2012 wordt van 5 tot en met 27 mei.

 

 

Share